Din pasiune pentru pizza !

Recieve news about this website directly to your mailbox
Scrieţi codul de control "2650"
src="http://badge.facebook.com/badge/147653671954879.1112.107204119.png" style="border: 0px none;" width="120" height="247">

Toader Claudiu

Creează-ți o
insignă


Promovează şi Pagina ta

Clic aici sa afli Despre Mine

Salutare, dupa cum bine vedeti incep o noua campania Pizza e Pizzaiolo... numele mi-a venit acum 6 ani cand am facut www.pizzaepizzaiolo.home.ro dar acum odata cu trecerea timpului acumulezi o mai mare experienta.
Ma numesc Toader Claudiu Constantin nascut pe data de 19.11.1983 la Bucuresti spitalul Coltea si am inceput sa practic aceasta meserie de mai bine de 9 ani. Vreau sa va spun ca este prima mea dragoste si la inceput eram si acum sunt foarte entuziasmat... grabeam lucrurile, eram nerabdator si nu prea reusesti sa faci nimic pentru ca ai nevoie de timp, rabdare si tutun daca fumezi si multe altele. Am si simtul umorului mai dezvoltat, sper sa nu va supere... dar cand este treaba serioasa este serioasa si prietenii stiu de ce!
Am inceput la Papa Bun (sept 2001) in Iancului ca Preparator Fast Food locul meu de pornire catre aceasta frumoasa meserie si tin sa le multumesc colegilor ca au fost buni cu mine, mi-au ramas la suflet si cand ma gandesc la ei imi vin emotii nebune, acolo a fost dragoste... Revenim... am plecat la (Feb 2002) Sapri Pizza in Mall Vitan si am lucrat cu Laurentiu si nu mai stiu cu esra sef de tura si un super baiat... a vazut ca am potential si "tragea" pe mine la maxim iar eu in scurt timp am reusit sa fiu printre primii pizzari ce lucrau la Sapri Mall. Cariera am inceputo de la (apr 2002) O Sole Mio din Colentina si tin sa ii multumesc cu aceasta cale lui Nelutu "caine" ca a fost bun cu mine si m-a lasat sa fur tainele unei meserii, dupa care (oct 2002) Pizzeria Athos in Berceni unde au venit doi tipi: Iulian si Florin din sighisoara ce invarteau pizza eu eram genul de pizzar la cuptor electric, tava dar imi placea foarte mult... faceam o pizza foarte buna asa spuneau toti... in fine i-am cunoscut mi-au povestit de cuptor cu lemne, pizza pe vatra, italia si de atunci am ramas prieteni (2002) si mi-au deschis orizonturile. Am plecat la mare si am facut o vara incendiara la (vara 2003) Albert in Costinesti la Nicusor cu bunul meu prieten Andrei Zsigmond (www.pizzalastrada.ro), nu va spun ca era prima mea experienta pe cuptor la foc de lemne, sa faci pizza direct pe bancul de lucru, sa o iei cu paleta... uffff ce nebunie. Prima pizza stiti cum am luat-o... pe paleta normal dar cu paleta invers :)) am fost de rasul lumi dar am rezistat pana la final si am avut foarte mult de invatat. Acolo am lucrat cu Florin Paliu, Albinosu, Marian (Boxieru), Georgica (fratele lu Paliu) nu imi mai amintesc numele la toti si imi cer scuze dar am fost o super echipa... Am ajuns acasa in toamna si am inceput sa imi caut de munca, am frecventat o perioada cu Robert Cafeneaua Actorilor care era la inceput iar pentru mine era o a doua casa, ma simteam foarte bine... In acea perioada l-am cunoscut si pe Sorin Badau (Pizza al Forno) care a fost un sprijin... un super om caruia tin sa ii multumesc... eu cautam de munca iar ela avea nevoie de oameni care sa mearga sa lucreze unde face cuptoare si asa am inceput experienta mea de instructor pizzaiolo la Pizza al Forno si prima lucrare a fost la (ian 2004) Tulcea Datino. Lucrarea a durat ceva mai mult decat m-am asteptat 8 luni... a fost cea mai tare lucrarea a mea... tanar eram, nu foarte multa experienta dar cu o vointa si o capacitate enorma... lucram mai ceva ca o masina, nimeni nu stia sa faca nimic si in prima zii am facut 150 pizza... zii dupa zii crestea... ufa... sa ajuns la 350 pizze pe zii... de ziua marinei s-au facut 750 pizze (rotunjesc si eu). Pot spune ca a fost o super afacere aia, nu pt mine, pt ei :P. In aceea vara am lipsit o saptamana sau doua, am mers pe litoral la mamaia Castel unde deschidea Adi de la Pizzeria Max Regie (super baiat). In aceea perioada cei ce faceau cuptoarele erau doi, Badau Sorin si Ionel Birisu (Pizza al Forno si Forno d'Oro) sunt si acum pe piata, ei au ajutat la dezvoltarea pizzei in Romania. Imediat dupa DaTino m-am hotarat sa ma duc in Italia sa incep o noua aventura si asa ca aveam 500 euro, mi-am platit biletul la Atlassib si am plecat direct de la Tulcea - Brescia, acolo se facea ca am o amica dar mai aveam si nr de tel a unui italian Gianni care l-am cunoscut in Tulcea, asta asa ca sa nu raman amanet pe acolo. Am facut 2 zile gen pe drum, am ajuns in Brescia era intr-o Duminica pe care nu am sa o uit toata viata, era un pustiu pe acolo iar eu nu vorbeam italiana. Mergeam pe o strada, toate ferestrele aveau obloanele trase, pustiu iar in departare am zarit un negru, m-am apropiat si am incercat sa schimb cateva cuvinte cu el intrebam cum ajung in centru ca de acolo ma voi descurca eu. Nu aveam decat numerul ei de telefoin, al lui Gianni dar nu aveam telefon, cum faceam eu sa sun... dupa o lunga calatorie la picior am ajuns in centru, la statia de autobus... Am avut un noroc extraordinar si o vointa de fier dar si Dumnezeu a tinut cu mine si asa am gasit la un magazin chinezesc cartela de telefon, acolo gasesti tot ce vrei. Sa nu o mai lungesc prietena mea mi-a spus ca nu pot sta la ea ca are si ea probleme, eram extracomunitari la vremea aia, probleme cu actele etc. asa l-am sunat pe Gianni care intr-un final m-a ajutat sa trec peste clipele mele de cosmar. Am ajuns langa Savona, Albisolla Marina in Liguria si acolo am avut onoarea sa il cunosc pe Nicolo Nick Angileri, Campion Mondial la Pizza Fara Gluten, om care are o industrie a Pizzei (Bi-Aglut) pusa pe picioare acolo. Primul impact nu a fost reusit asa ca am mai incercat, nu ma prea baga in seama si eu am tot insistat sa ne cunoastem, poate ma va ajuta su munca cu casa. Cred ca era o Joi am mers cu Gianni la pizzerie (Au Carugiu) la Nick incercand sa ma fac cunoscut cerandui sa ma puna la o proba dar acesta era neinteresat de mine. Intr-un final am intrat in pizzerie unde pizzar era Shaban (de origine albaneza) ce sa dovedit un super amic si i-am cerut daca ma lasa sa intind un blat de pizza, m-a lasat si a inceput spectacolul. Am invartit putin blatul de pizza iar Nick vazand a intrat si el a luat un blat a inceput sa invarta cu mine acolo iar dupa sa intors si m-a intrebat cum ma cheama spunandu-mi ca acolo este casa mea si de acum inainte o sa ma ajute mi-a dat o farfurie de mancare m-a dus cu el la un concurs de pizza Squisito la San Patrignano unde am participat cu pizza Republik. In fiecare zii mancam cu el la masa, mai vorbeam de una de alta era lucru mare sa stai cu el la masa era un "Boss". Dupa o luna de alergatura am gasit si de munca pentru 2 luni la (sept 2004)Zanini in Giovo Ligure norocul mi-a suras si am dat de niste super oamnei totul decurgand bine iar in decembrie m-am intors acasa de sarbatosri chiar si nu am mai plecat in italia pana in 2006 cand am avut o incercare esuata costandu-ma 1000 euroi o luna acolo apoi in 2007 m-am intors la Zanini dar s-au dovedit a fii putini exigenti cu mine si asa am ajuns in Spania, Cambrils Tarragona unde era fratele meu Florin Toader. Am gasit de munca relativ repede 2-3 zile dar ca Bucatar si am lucrat cu Luigi Silla un super om de la care am invatat multsi Dumnezeu sa il odihneasca in Pace!
Sa revenim in 2005 cand reintors din Italia dupa o intalnire cu Sorin Badau am ajuns sa deschid Il Capriciio Iasi, Pizza Planet Lupeni, Capra Neagra Poiana Brasov, The Gate Bucuresti, Am Lucarat la Cafeneaua Actorilor in Parcul Carol o super varaaaaa!!! NU mai stiu nici eu ce si cum am facut si incerc sa le dau de cap. Am trecut si pe la Mazagran de unde am plecat ca ... si imi cer scuze... a urmat Al Forno deschis de Sorin Badau, am facut ceva gen asociere eu muncesc si tu pui banii dar fara sa facem vreun act si pizzeria se numea Mia Pizza, Totul e Bun!
Am ajuns la Trattotia Roma in Drumul Taberei unde am lucrat pana in ianuarie 2008 cu o pauza de 3 luni sau 2 nu imi mai amintesc, a fost perioada mea de glorie, de aur si de stabilitate fiind ca cea mai lunga periada stata intr-un loc... aveam o relatie foarte buna cu toata lumea. Din ianuarie m-am asociat cu Cucu Alexandru la Pizza D'asporto ian 2008) si asa am pus pe picioare visul meu... o pizzerie... a mea doar jumate aici a fost partea trista... am rezistat 1 an de zile si am capatat o experienta foarte mare, m-am implicat enorm si am avut si satisfacii doar ca nu eram pregatit pentru postura aceea si din motive personale am renuntat, eram cu moralul la pamant si aveam nevoie de o schimbare! Am plecat! Unde? Am vandut in feb. 2009 urmanad o experienta neplacuta la Trattoria Roma si o alta in Sezze Romano Italia placat asa fara munca am zis ca gasesc!
A urmat un sezon cu bunul meu prieten Nick Angileri la Au Carugiu (iunie 2009) o superba lectie de viata si o experienta fabuloasa dupa care am plecat in Spania langa Valencie in El Puig am lucrat la (nov 2009) Tentazione Italiana 7 luni dar nu m-au convins, eu sunt de actiune, activ si imi place aglomeratia la munca nu sunt genul de pizzar ce accepta sa faca 30 pizza... nu ma regaseam cu toate ca faceam si pizza si bucatarie italiana nu eram multumit si asa m-am intors in Italia.
Am ajuns in Sud Italia, (iunie 2010) Lecce la Pizza Loca de Domenico Dispoto... Pizza Gusto e Fantasia. Am Participat in perioada accea la concursurile:
1. 4 Trofeo Le 2 Mary - Lecce - Italia
2. Campionato Supercoppa d' Europa - Brindisi - Italia
3. Selectiunile Campionato Mondiale PIzza Sana - Salerno - Pontecagnano - Italia
4. Campionato Mondiale Pizza Sana - Perugia - Bastia Umbria - italia

Am facut cursul de Instructor Pizzaiolo cu Nazionale Italiana Scuola Pizzaioli si am partecipat la o Expozitie cu ei in Aqui Terme si acum sunt in Tara si incerc sa fac Cursuri de Pizza, incerc sa invat pizzari sa lucreze bine, sa cunoasca metode noi de dospire, drojdia, pastrarea aluatului in conditii bune... incerc sa impart putin din ceea ce am invatat eu... incerc sa formez un grup de pizza romania de care sa auda toata lumea... eu uncerc si savedem ce o sa iasa... Ramaneti aproape pentru a afla ce se intample cu Pizza e Pizzaiolo.
Da Tino

Da Tino

Pizzeria
Da Tino

Da Tino

Sala
da tino

da tino

florin cu florin la lucru
Concorso Regionale di Pizzaioli
Emiglia Romagnia
San Patrignano 2004
Squisito il made in piato
Picl1.jpg
Picl2.jpg
Picl5.jpg
23.03.11 22:31
chayanne24_ro

Ti-a fost de ajutor informatia gasita pe site?

Nu! (0 | 0%)
Da! (29 | 100%)
Papa Louie

Papa Louie

When Pizzas Attack!!!
Pizza Hot

Pizza Hot

Miniclip.com




Creat in 21 iunie 2010 de Toader Claudiu
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one